+421 948 199 109

Malá eko-záhrada na balkóne

Vytlačiť
Autor: Ing. Adriána Francová 26. júla 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Určite poznáte cenu zeleniny v obchode. Tiež by sa dalo polemizovať o kvalite, dovoze a chuti. Zelenina a ovocie z dovozu musí podstúpiť rôzne podmienky a veľmi dlhú cestu, kým zavíta do našich obchodných reťazcov.

Záhrada na balkóne

Vypestovať si vlastnú zeleninu stojí okrem financií za nákup semien alebo hotových priesad aj čas. Musíte sa o ne postarať, vybrať im vhodné miesto. A ide to aj na balkóne.

Záhrada na balkóne

Aj na tomto malom priestore si môžete dopestovať sladké a farebné paradajky, a to rôzne odrody. Najvhodnejšie sú však drobnejšie odrody, koktejlové paradajky a nízke kríčkové druhy.


Vyberte si semená byliniek alebo semená zeleniny aj pre váš balkón


Paprika vyžaduje podobné podmienky na pestovanie. Vyskúšať môžete aj rôzne odrody šalátu. Listový šalát dubáček alebo šalát rímsky dopestujete aj v drevenej debničke spolu so špenátom.Eko záhrada na balkóne

V nádobách pestujte bylinky ako pažítku, bazalku a oregano. Môžete pestovať tie, na ktoré máte chuť alebo môžete vyskúšať aj niečo nové.

Starostlivosť o balkónovú záhradu

Bylinky a teplomilná zelenina vyžadujú veľa slnka, veľa vody, oporu podľa odrôd, hnojenie i zaštipovanie. Bylinky vyžadujú strihanie a pravidelný rez na to, aby si udržali kompaktný tvar. Majú široké použitie.

Vlastným pestovaním zeleniny viete, čo jete. Ak rastlinám doprajete slnko, plody budú sladké, šťavnaté, farebné a samozrejme chutné s naozajstnou chuťou bez umelej trávovej chute.

Ak im doprajete vodu, plody budú svieže, plné vody a šťavy. Ak chcete vyskúšať ekologické pestovanie, tak dajte pozor na hnojenie, postreky a všeobecne chémiu. Postriekanú zeleninu si môžete rovno kúpiť.


Bio semená z našej ponuky


Pre mnohých je možno jednoduchší nákup v obchode, ale pre záhradníka kutila je úroda za venovanú energiu a čas ocenením na nezaplatenie. Chutiť vám bude určite.

TIP: Ak chcete v pestovaní zeleniny na balkóne uspieť, musíte jej venovať patričnú starostlivosť. Prečítajte si  náš článok v ktorom sa zaoberáme starostlivosťou o zeleninové planty v nádobách.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žiadne komentáre
Posledné príspevky
Posledné komentáre
Archív blogu
Naposledy zobrazené produkty
  1. Aster amellus 'Brilliant'/ Astra kopcová, K9