+421 948 199 109

Malá terasa a balkón s jedným stromom

Vytlačiť
Autor: Ing. Adriána Francová 6. mája 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Túžite po dokonalej malej záhrade aj na malej ploche balkóna a terasy? V tom prípade musíte mať určite vysadený strom, najlepšie už vyšší na kmienku, ktorý svojou korunou poskytne aj tieň.

Stromy na balkón a terasu

Strom na balkón

Vhodnými drevinami sú práve druhy, ktoré sú na kmienku a do výšky už rásť nebudú. Budú zväčšovať len svoju korunu, ktorá sa dá upravovať strihom. Väčšinu druhov s guľovitou korunou už nie je potrebné ošetrovať rezom, nakoľko vytvárajú guľu prirodzene, bez strihania. Preto si vyberte konečnú výšku stromu napr. 1,5 –2 metre.Stromy vhodné na balkón

Pokiaľ túžite len po oživení priestoru, môžete do nádoby vysadiť aj previslú formu brezy či vŕby. Do zatieneného prostredia sa hodia aj druhy javora na kmienku s guľovitou korunou alebo okrasný červený buk.

Na slnko sa hodia katalpy, javory so zelenými listami, okrasné čerešne a jablone.

Tip: Pozrite si aj prehľad kvitnúcich stromov  vhodných na balkón a terasu.

Pokiaľ chcete, aby bol strom efektný a počas celého roka zelený, vyberajte z ihličnatých a vždyzelených druhov. Zaujímavé sú kmienkové tvary skalníkov, cezmíny, cédrov, smrekovcov a iných strihaných ihličnanov.

Nezabúdajte, že stromy vysadené v nádobe majú obmedzené podmienky pre rast i prijímanie živín a vody a neustále vyžadujú Vašu starostlivosť.

Korene sa viac prehrievajú, je potrebné dopĺňať živiny nielen vo forme hnojív, ale aj výmenou substrátu. Postupným rastom musíte meniť aj nádoby, čo sa týka veľkosti.

Ako podrast môžete vysadiť kvitnúce trvalky alebo pôdopokryvné rastliny, ktoré vytvoria jemný previs. Na jeseň vysaďte jarné cibuľoviny, ktoré po zime  balkón výborne rozžiaria a prevoňajú.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žiadne komentáre
Posledné príspevky
Posledné komentáre
Archív blogu
Naposledy zobrazené produkty