+421 948 199 109

Exotické rastliny na balkón a terasy

Vytlačiť
Autor: Ing. Adriána Francová 21. júna 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Leto je tu a s ním aj horúčava a možno dovolenka pri mori. S tým sa nejak tak automaticky spájajú exotické rastliny a dreviny, ktoré opájali vaše zmysli vôňou a krásou. Ak chcete zažiť dovolenku aspoň na vašej terase, je ideálny čas na plány, ako v skorom lete zaplniť terasu exotickými drevinami a kvetmi v nádobách.

Exotické rastliny na balkóne a terase

Rastliny môžete umiestniť do závesných nádob, do rôznych misiek, košov alebo závesných tašiek a túb, kde nádherne vyniknú. Doprajete im dostatok priestoru pre rast a samotné kvitnutie v úžasných dlhých vodopádoch kvetov.

Pre závesné nádoby odporúčame vysadiť exotické mandevily (Mandevilla amoena), fuksie ( Fuchsia ), bugenvilie (Boungainvillea ).

Do väčších nádob, samozrejme podľa veľkosti plochy terasy či balkóna po obvode, umiestnite palmy, oleandre (Nerium oleander), olivovník (Olea europaea), eukalyptus (Eucalypthus), strelíciu (Strelitzia reginae), kamélie (Camellia japonica), alebo citrusy.Exotické rastliny pestovanie

Do menších nádob alebo hrantov upevnených na zábradlí balkóna alebo terasy si môžete vysadiť klasické balkónové rastliny, ktoré obľubujete. Veľa rastlín stromčekovitého alebo kríkovitého vzhľadu môžete cez leto pestovať aj priamo na záhrade v záhonoch alebo ako solitéry a dominanty v trávniku.


Rastliny na balkón z aktuálnej ponuky


Rastliny umiestňujte tak, aby Vám neprekážali pri každodenných povinnostiach alebo pri chôdzi.

A tiež podľa nárokov na pestovanie, rastliny milujúce slnko ukladajte na slnko, iné do tieňa alebo polotieňa. Vyhnete sa tak poškodeniu alebo vyhynutiu rastliny. Po správnom umiestnení sa Vám odvďačia nádherným kvitnutím, vôňou a dodajú Vám energiu aj v daždivom dni bez slnka.

Pri všetkej tej nádhere nezabudnite na hnojenie a pravidelné zalievanie, zostrihávanie odkvitnutých súkvetí, aby ich vzhľad nebol ničím narušený, aby pôsobili majestátne, sviežo a zdravo.

Terasa bez kvetov, je len plocha, ktorá je využitá na 20%. Určite sa tam budete cítiť lepšie, keď všade okolo Vás budú kvety, po ktorých ste už dávno túžili.

Realizujte svoje sny. Nadišla doba, kedy sme sa prestali skrývať vo vnútri našich obydlí. Vhodnými doplnkami osviežte terasu, zvoľte farebné prevedenia sedenia, deky a vankúše. Nezabudnite na kanvice na zalievanie, ktoré by ste mali mať vždy po ruke.

Tip: Prečítajte si ako vytvoriť na balkóne celoročný efekt z vhodných rastlín.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žiadne komentáre
Posledné príspevky
Posledné komentáre
Archív blogu
Naposledy zobrazené produkty
  1. Veronica spicata ´Rotfuchs´ / Veronika klasnatá, K14