+421 948 199 109

Frigo sadenice jahôd

Vytlačiť
Autor: Ing. Adriána Francová 28. marca 2022 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Frigo jahody sú novinkou posledného obdobia. Vyznačujú sa vysokou odolnosťou voči chorobám, výborne zakoreňujú vďaka bohatému koreňovému systému a rýchlo rastú.

Jahody frigo

Nemajte obavy, že ste obdržali len nevzhľadné rastlinky, v podstate len koreň, ktorý je väčší od rastliny so srdiečkom bez listov alebo len s párom listov. Jahody už po 3 - 4 týždňoch nadobudnú rozmery podobné kontajnerovaným sadeniciam.

Ako sadiť frigo jahody

Jahody frigo sadeniceJahody frigochladené sadenice jahôd, ktoré sú najvhodnejšie pre jarné výsadby. Pestujú sa rovnako ako bežné jahody na záhone s fóliou alebo bez. Sú len odlišné uskladňovaním a chladením, v podmienkach, kde sa nevyčerpávajú a zároveň majú dostatok vlahy.


Vybrať si môžete z ponuky sadeníc jahôd aj v našom eshope


Sadenice boli na jeseň vyorané, zbavené listov s ponechaním srdiečka, balené a uskladnené v chladiacich boxoch pri nižších teplotách. Vysádzajú sa od marca do začiatku júna.

Pred samotnou výsadbou je nutné sadenice namočiť na hodinu do vody a korene skrátiť o ¼. Následne ich zalejete ako klasické rastliny a o pár dní sa objavia už prvé listy.

Sadenice sú zdravé a silné a môžete očakávať aj prvú úrodu hneď v prvom roku po výsadbe. Samozrejme, nie bohatú.

Počas sezóny vyžadujú bežnú starostlivosť ako hnojenie a zalievanie.  Po zbere úrody odporúčame jahody skosiť, odstrániť suché a poškodené listy a ponechať len srdiečko. Ďalšie pestovanie je rovnaké ako pri bežných jahodách.

TIP: Určite ste sa už stretli s ponukou takzvaných popínavých jahôd. Prečítajte si náš článok, kde sa dozviete, či skutočne niečo také aj existuje.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žiadne komentáre
Posledné príspevky
Posledné komentáre
Archív blogu