+421 948 199 109

Letná záhrada

Vytlačiť
Autor: Ing. Adriána Francová, Rastlinky.sk 29. júla 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Leto nie je iba o oddychu a dovolenke, ale aj o práci v záhrade. Rastliny a stromy vyžadujú pravidelnú starostlivosť. Ak im ju venujeme v dostatočnej miere, odmenia nás svojou krásou a zdravým rastom.

Letná záhrada

Záhrada v lete bude vyzerať sviežo len za predpokladu závlahy a správnej výsadby. Musíte myslieť na to, že v tomto období má byť záhrada najviac zakvitnutá a to vďaka letným cibuľovinám, trvalkám a letničkám.


Vyberte si z ponuky letných cibuľovín, semien letničiek alebo nádherných trvaliek


Mnohí týmto kráskam odolávajú len kvôli tomu, že ich treba na jar vysádzať a na jeseň vykopať a uskladniť v bez mrazových podmienkach. Letničky tiež treba manuálne predpestovať a až potom sa rozvinú do plnej krásy. Tí, ktorí už pochopili čaro tejto práce a kvetov, ich už v záhrade pestujú.Záhrada v lete

Vyskúšajte si to aj vy najskôr v malom, v nádobách. Celú nádobu na jeseň môžete uskladniť v pivnici. Ľalie vydržia zimu aj vonku. Acidantery, montbrécie, georgíny a gladioly musíte na jeseň vybrať z pôdy. Niektoré by možno miernejšiu zimu prežili, ale nikto nevie, aká bude tá nasledujúca zima, tak neriskujte.

Pokiaľ máte radi grilovanie a opekanie, nezaobídete sa bez byliniek. Na konci leta je vhodný čas na založenie bylinkového záhona, ktorý vytvorte v blízkosti posedenia s krbom alebo grilom. Bylinky budete mať vždy po ruke a už sa nič nevyrovná výbornej korenistej chuti grilovanej zeleniny alebo mäsa.


Vypestujte si svoje vlastné bylinky


Bylinky sú nenáročné na pestovanie, nenapadávajú ich takmer žiadne choroby a škodce, nevyžadujú pravidelnú starostlivosť. Vyžadujú len suchšiu priepustnú pôdu bez hnojenia, primeranú zálievku, veľa slnka, pravidelné zostrihávanie a používanie v kuchyni, aby si udržali svoj kompaktný tvar.

V tomto období si môžete ešte dopestovať petržlen na vňať, reďkovky a špenát. Využite maximum slnečných dní. Potom nás opäť čaká jeseň a s ňou sezóna úrod, uskladňovania a babieho leta. V každom ročnom období nájdeme pozitíva.

TIP: Prečítajte si viac o pestovaní byliniek.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žiadne komentáre
Posledné príspevky
Posledné komentáre
Archív blogu