+421 948 199 109

Modré kvety na balkón

Vytlačiť
Autor: Ing. Adriána Francová 24. februára 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Balkón musí za každú cenu zažiariť a to najmä v tom prípade, ak nemáte možnosť pestovať kvety v záhrade. Na malej ploche máte možnosť pestovať síce len niekoľko rastlín, ale za to máte viac času sa im dôsledne venovať, a tak majú aj priestor, aby rástli a kvitli do krásy.

Modré kvety na balkón

Modré nebo je vždy pozitívom pekného dňa, preto ak máte radi slnečné dni s modrým nebom, vytvorte si túto atmosféru priamo u Vás na balkóne.

Modré kvety - ako na to?

Budete potrebovať niekoľko nádob, chuť vysádzať a kombinovať a samozrejme modro kvitnúce rastliny a rastliny s jemným modrastým, bielym alebo fialovým odtieňom.Modré kvety Modrá je dobrá, ako sa spieva v jednej známej piesni, preto ňou určite nič nepokazíte.

Pokiaľ je Vaša stena na balkóne biela, dokonale do seba zapadnú. Zvážte tiež, ktoré rastliny v modrom prevedení sú vhodné do tieňa, a ktoré na slnko, len tak sa im bude dariť.

Výber z modrých kvetov

Modro kvitnúce rastliny na slnko: agerát, horec, levanduľa, perovskia, veronika, nevädza, zvončeky, kosatce, hyacinty, stračonôžka, ježibaba, lobelka, encián, olovník, pakost, šalvia, tradeskancia...

Modro kvitnúce rastliny do tieňa: hortenzia, hosty s modrými listami, nezábudky, sirôtky, zvončeky. Všetky tieto rastliny viete nakombinovať s bielou alebo žltou farbou. Výnimočné však bude, aj keď zostane záhon len v modrom prevedení.

Modrá upokojuje, dodáva priestoru hĺbku vďaka farbe a priestor zväčšuje, čo je výhodou najmä na malom balkóne, terase či lodžii. Pokiaľ máte však dostatok rastlín, dobre sa kombinujú aj so zelenými listami a okrasnými trávami.

Nebojte sa modrej a uvidíte, že aj takýto balkón bude pôsobiť romanticky a rekreačne.

Doplnky určite doplnia priestor, pozor však na výber farby, príliš veľa farieb priestor roztriešti. Vyberte niečo biele, zelené alebo žlté, či ružové. 

Prečítajte si aj článok, kde sa okrem iného zoznámite so žltými kombináciami kvetov na balkón.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žiadne komentáre
Posledné príspevky
Posledné komentáre
Archív blogu