+421 948 199 109

Ruže na balkón i terasu

Vytlačiť
Autor: Ing. Adriána Francová 19. augusta 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Aj tí, ktorí nemáte záhradu, sa môžete potešiť nádhernými ružami pestovanými v nádobách. Ruže v kvetináči na balkóne alebo terase dodajú priestoru atmosféru skutočnej záhrady. Nemôžete tu samozrejme pestovať všetky kultivary a druhy, ale sú aj také, ktoré sú na to vhodné.

Návod ako pestovať ruže na balkóne a terase

Vyžadujú veľké nádoby, prípadne konštrukcie na popínanie, dostatok svetla, vhodnú pôdu a starostlivosť ako bežne pestované ruže vo voľnej pôde. Keďže majú ruže dlhé korene, potrebujú aj hlbokú nádobu plnú vhodného substrátu, aby dokázala rastlinu vyživiť - cca 50 cm vysokú aj širokú.Ruže v kvetináči na balkóne

Kvalitný substrát je základom úspešného pestovania. Potom samozrejme pravidelná zálievka. Vhodné je, ak na povrch vysypete mulč, aby sa pôda v nádobe zbytočne a dlhodobo neprehrievala. Nádoby umiestnite na slnko, ale nie na prudké a celodenné slnko. Vhodné sú všetky svetové strany okrem horúceho juhu bez tienenia. Ideálne je, ak je tam nejaký jemný pohyb vzduchu.

Balkónové ruže

Na pestovanie v nádobách nie sú vhodné veľkokveté ruže. Vhodné sú záhonové, nízke krovité ruže, kmienkové ruže aj popínavé. Kmienkové ruže sú vhodné na menšie priestory, nakoľko vytvárajú iba korunku plnú kvetov podľa kultivaru.


Aktuálna ponuka kmienkových alebo popínavých ruží v našom eshope


V spodnej časti ich viete doplniť sezónnymi letničkami, skalničkami alebo trvalkami, ktoré dokážu napríklad vytvoriť previs.

V nevhodných podmienkach sa vyskytujú vošky a roztoče. Roztoče najmä v teplom a suchom prostredí bez prúdenia vzduchu.

TIP: Orientujete sa v širokej ponuke ruží? V našom ďalšom článku nájdete popis odrôd ruží.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žiadne komentáre
Posledné príspevky
Posledné komentáre
Archív blogu
Naposledy zobrazené produkty
  1. Dahlia ´Purple Gem´ / Georgína, I.