+421 948 199 109

Stévia pestovanie

Vytlačiť
Autor: Ing. Adriána Francová 2. júla 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Na zmenu životného štýlu a jedálnička nie je nikdy neskoro. To isté platí aj o pestovaní stévie a ďalších byliniek, ktoré využijete pri príprave jedla, nápojov, či dezertov.

Stévia pestovanie

Medzi menej známu ale v poslednej dobe veľmi atraktívnu a záhadnú bylinku patrí stévia cukrová (Stevia rebaudiana), ktorá je sladšia než biely cukor, a teda aj cukrová repa.

Ľahko sa pestuje, môže sa pravidelne a viackrát do roka strihať a zbiera sa kvitnúca vňať a listy, ktoré sa sušia alebo sa používajú svieže na prípravu nápojov a čajov, dokonca na prípravu zákuskov. Je výborná pre diabetikov a urýchľuje hojenie rán, hojí uštipnutie, zlepšuje trávenie a pomôže aj pri ústnej hygiene.Zdravé bylinky - stévia


Stévia z ponuky nášho eshopu


Jej sladkosť je závislá od pestovateľských podmienok. Sušené lístky sú sladšie než čerstvé. Jej všestranné účinky už objavili starí Indiáni, ktorí ju nazývali sladká bylina. Skúste si ju vypestovať v záhrade a vyskúšať jej účinky. Okrem toho získate zaujímavú okrasnú rastlinu do záhrady.

Zdravé bylinky

Ak to myslíte s novým životným štýlom vážne, poobzerajte sa aj po ďalších zdravých bylinkách. K tomu Vám na úvod postačia bylinky zo záhradky a ich priame použitie v kuchyni a pri grilovaní.

Okrem výnimočnej chuti zažijete naozaj zaujímavé chvíle pri ich používaní a kombinovaní. Výnimočnú chuť majú napríklad pažítka, žerucha, petržlenová vňať, pamajorán alebo oregano, tymián, materina dúška, šalvia, saturejka, rozmarín, lípia sladká, mäta, bazalka.

Ako čítate, určite ešte nie sú všetky, ale je ich veľa a každá z nich je charakteristická svojou vôňou a použitím. Niektoré použijete na nápoje, iné na mäso a ryby, do koláčov a na zdobenie, do cestovín, na chlieb a grilovanú zeleninu či do šalátu.


Vyberte si aj z kompletnej ponuky semien byliniek alebo bio semien


Nenáročné a vytrvalé

Postačí im samostatný bylinkový alebo zmiešaný trvalkový záhon, bylinková špirála, dokonca aj nádoby. Dariť sa im bude aj v chudobnejších pôdach, bez hnojenia, na priamom slnku alebo v miernom polotieni. Ak ich chcete pestovať v nádobe, pozor na preliatie.

Tip: Ak sa staráte o svoju minizáhradku na balkóne, určite si prečítajte ako pestovať paradajky na balkóne.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žiadne komentáre
Posledné príspevky
Posledné komentáre
Archív blogu