+421 948 199 109

Vianočný stromček v záhrade

Vytlačiť
Autor: Ing. Adriána Francová 14. decembra 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Už je to naozaj nečakane blízko a naše príbytky sa čoskoro rozsvietia množstvom sviečok a svetielok. Okrem toho, že si vyzdobíte interiér, venujte pozornosť aj netradičnej vianočnej výzdobe priamo na záhrade.

Vianočný stromček v záhrade

Ideálne je, ak máte priamo na záhone vysadený ihličnan, ktorý každoročne vyzdobíte dokonalými, prírodnými ozdobami, na ktorých si napríklad pochutnajú aj vtáci. Vyzdobujte dreviny, ktoré sú vyššie. Môžete použiť borovicu, jedličku, smrek, cypruštek, tuju, ale nakoniec fantázii sa medze nekladú a ozdobená previsnutá breza alebo vŕba tiež v záhrade zaujme.

Už počas výsadby samotného stromčeka myslite na vhodné miesto, v dostatočnej vzdialenosti od domu, ale zasa na takom mieste, aby ste ho videli pri pohľade z okna.Vianoce v záhrade alebo na terase

Ak plánujete stromček vonku aj osvetliť, nezabudnite použite vhodné osvetlenie na vonkajšie použitie. K dispozícii sú svetelné reťaze jednofarebné, farebné, v podobe sĺz, cencúľov, vtáčikov, domčekov. Nezabudnite na vhodnú izoláciu kábla a jeho umiestnenie. Ozdobiť si takto môžete aj vianočný stromček v nádobe, ktorý budete mať umiestnený priamo na terase alebo balkóne.

Ak ihličnan v záhrade nemáte a páči sa vám myšlienka Vianoc v záhrade, inšpirujte sa ďalšiu sezónu našou ponukou.


Môžete si vybrať z ponuky ihličnanov alebo napríklad vianočný stromček na kmienku


Nezabudnite na zálievku a dobre zazimovanú nádobu. Ako ozdoby môžete použiť rôzne plastové gule, vtáčiky, vločky, dokonca si ich môžete vlastnoručne vyrobiť spolu s deťmi. Postačí Vám lesklý vodeodolný papier, alobal, polystyrénové kocky a gule, ktoré obalíte a zavesíte na stromček. Nezabudnite použiť aj prírodné materiály ako šišky, gaštany a jablká.

Pokiaľ sa chcete odvďačiť vtáctvu, ktoré usilovne na záhrade počas leta zbierali rôznych škodcov a hmyz, vytvorte ozdoby priamo pre ne. Zaveste rozkrojené jablká, suché pečivo, prípadne vytvorte gule obalené semienkami a slnečnicou. Plný stromček živých vtáčikov poteší najmä najmenších.

Pokiaľ sa neviete dočkať snehu, kúpte umelý sneh v spreji a vyzdobte si, čo potrebujete. Z voňavých materiálov môžete použiť badián, škoricu, kolieska sušených citrónov a pomarančov. Vianoce v byte majú tradíciu už roky, Vianoce v záhrade môžu byť tradíciou len vtedy, ak ju začnete uctievať. Aj v zime vie byť záhrada krásna a zaujímavá.

TIP: Ak si chcete pestovať svoj stromček celoročne napríklad na terase, prečítajte si náš článok o ihličnanoch vhodných do črepníka.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žiadne komentáre
Posledné príspevky
Posledné komentáre
Archív blogu