+421 948 199 109

Zaujímavé kry do záhrady

Vytlačiť
Autor: Ing. Adriána Francová 22. apríla 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Každý si svoju záhradu predstavuje inak. Ale to najdôležitejšie vytvoria rastliny a dreviny. Poskytnú tieň, zátišie, súkromie, oddelia priestor, zjemnia línie, ochránia pred vetrom i slnkom a záhrade dodajú neopakovateľné čaro.

Kríky do záhrady

Môžete vyberať z druhov, ktoré sú vysoké, nízke, košaté, previslé, kvitnúce, plodiace a predsa pre vás budú tie najkrajšie kríky do záhrady.Okrem vizáže však vyberajte aj podľa podmienok, ktoré pre ne máte v záhrade. Tu je niekoľko tipov pre zaujímavé okrasné kríky do záhrady.


Inšpirujte sa kompletnou ponukou okrasných kríkov


Kríky do záhrady

Okrasné kríky do záhradySamostatnú a obľúbenú skupinu tvoria javory. Elegantne sa vynímajú v akejkoľvek záhrade ako solitéry, v skupinových výsadbách s inými drevinami, krami a trvalkami. Je ich nespočetné množstvo. Očaria počas celého roka a najmä v jesennom období, keď listy vyfarbujú do červena, oranžova, purpurova. Iné zas upútajú sviežou zelenou farbou s jemným panašovaním. Vyžadujú však polotieň.

Najkrajšie kvitnúce kríky do záhrady

Atraktívne sú aj v lete kvitnúce kry, vďaka ktorým máte v záhrade množstvo motýľov. Ker, ktorý naozaj priťahuje motýle, je letný orgován, inak nazývaný aj motýlí ker – budleja (Buddleia davidii). Svoju krásu ukáže v polovici júla a kvitne opakovane až do mrazov. Navyše sa z neho šíri sladká vôňa. Je to jediný ker, ktorý vyslovene láka motýľov a na jednom kry môžete napočítať neuveriteľné množstvo rôznych druhov motýľov. Kvitne na bielo, ružovo, purpurovo, fialovo i žlto. Kvetenstvom sa podobá orgovánu. Nádherné sú jemné oblúkovité vetvy plné kvetenstva skláňajúce sa až k zemi. Dbajte na správny výber miesta, lebo v krátkom čase vyrastie rýchlo do výšky i šírky.

Večnou krásou prekvitá nostalgická a zároveň stále obľúbená ruža. Je toľko kultivarov, že je veľmi ťažké vybrať si tú najkrajšiu. Bohato kvitnúce kry vyniknú ako solitér alebo ako liana popínajúca sa po pergole či oblúku.


Aktuálny výber sortimentu krásne kvitnúcich ruží nájdete aj v našom eshope


Stačí pravidelne odstraňovať odkvitnuté súkvetia a dažďom poškodené kvety a ker bude vyzerať dokonale. Mnoho kultivarov aj nádherne vonia.
Viac o pestovaní ruží sa dočítate napríklad v článku o pravidlách správneho rezu ruží.

Máte aj Vy svoj obľúbený ker, ktorý máte na záhrade, prípadne sa ho chystáte pestovať?

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žiadne komentáre
Posledné príspevky
Posledné komentáre
Archív blogu