Zimná vňaťová cibuľa pôvodom zo severovýchodnej Ázie. Mrazuvzdorná, dvojročná až vytrvalá cibuľa, s jemnou cibuľovou chuťou s liečebnými účinkami porovnateľnými s inými cibuľovitými rastlinami. Oproti cibuli kuchynskej má vo vňati 2x väčší obsah vitamínu C. Využíva sa celoročne k rezu vňate i ako veľmi skorá lahôdková cibuľa, vhodná na zväzkovanie. Nadrobno nakrájané hrubé duté stvoly sa pridávajú do pokrmov podobne ako pažítka, uplatní sa najmä v čínskej kuchyni. Vďaka obsahu fytóncidov a silíc priaznivo ovplyvňuje trávenie a obranyschopnosť organizmu. V okolíku kvetov sa často vytvárajú rozmnožovacie cibuľky. Vysádzajte od marca alebo v júli až v septembri priamo na záhon, po vzídení vyjednoťte na hniezda so 3 - 4 rastlinami v spone 30 x 20 cm.