+421 948 199 109

Okrasné záhony

Vytlačiť
Autor: Ing. Adriána Francová 25. júna 2021 Pridať komentár Zobraziť komentáre

Na toto obdobie sa teší viacero pestovateľov trvaliek. Koncom júna a hlavne v júli väčšina z nich kvitne alebo začína kvitnúť a pri správne navrhnutom záhone je naozaj nádherné sledovať postupne kvitnúce trvalky. Takmer každý deň môžete obdivovať ich kvety v plnej kráse. Okrasné záhony v záhrade sú skutočným potešením.

Okrasné záhony

Kvitnúce záhony

Trvalky sú výnimočné tým, že kvitnú naozaj dlho, mnohé až do prvých mrazov. Ešte stále kvitne levanduľa, krásnoočko, veroniky, rudbekie, echinacea.

Zelené listy nekvitnúcich druhov ideálne kontrastujú s kvetmi a okrasné trávy celému záhonu dodávajú vzdušný charakter.

Voňavá i liečivá kráska

Pokiaľ obľubujete levanduľu, sľúbte si už teraz, že si ju zadovážite alebo vypestujete v budúcom roku zo semienka. Levanduľa je naozaj vďačná, krásna a voňavá rastlina, navyše liečivka, ktorá tiež nemusí byť len fialová alebo modrá. Sú známe aj biele a ružové kultivary, ktoré výborne dopĺňajú akýkoľvek suchomilný záhon.Kvitnúce záhony

Množstvo kvetov v záhrade znamená aj množstvo včiel a motýľov, a to je vhodné aj pre tých, ktorí pestujú ovocné dreviny.


Kompletný sortiment trvaliek z eshopu


V záhrade vysadenej z ihličnanov budete márne hľadať farebné motýle a včely. Samozrejme vo výnimočných prípadoch si svoj úkryt vedia urobiť aj v ihličnatom poraste.

Celoročná starostlivosť

Kvitnúci záhon nespočíva však len v kráse trvaliek. Sú to aj okrasné kvitnúce kry a letničky, ktoré práve teraz ukazujú svoju krásu. Už kvitnú aksamietnice, krásky, nechtík, agerát.


Vypestujte si letničky zo semien


Pokiaľ však nechcete, aby Vám v budúcom roku samovoľne začali na záhone vyrastať mladé rastlinky, tak zvážte ich výsadbu, lebo sa v hojnom počte vysemeňujú.

Okrasné kry sú naozaj krásne, pokiaľ sa im venujete. Bez rezu to nepôjde. Dreviny kvitnúce v apríli a v máji si vyžadujú rez v lete, čiže po odkvitnutí. Dreviny kvitnúce v lete zrežte až v zime alebo skoro na jar. Len potom sa môžete tešiť zo zakvitnutej vajgélie, tavoľníka alebo budleji.

 

Vyberte si okrasné kríky z našej aktuálnej ponuky

 

Náš tip: Inšpirujte sa zaujímavými kríkmi do záhrady.

Zdieľať tento blog
Pridať komentár Feed komentárov
Žiadne komentáre
Posledné príspevky
Posledné komentáre
Archív blogu
Naposledy zobrazené produkty
  1. Narcis ´Rip van Winkle´, bal. 5 ks, 12/+